Nötkött

Grillad högrev

I receptet för Grillad högrev rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    310 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 700 g högrev
    • 2 dl rött vin
    • 2 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 msk rapsolja
    • 1 st vitlöksklyfta, riven
    • 2 msk timjan, färsk grovhackad
    • 1 st lagerblad
    • svartpeppar, grovmald

    Så här gör du

    1. Vispa ihop alla ingredienser till marinaden. Spara ev ett par matskedar till pensling vid grillen.
    2. Lägg köttet i marinaden och låt det marinera i minst 4 timmar.
    3. Ta fram köttet i rumstemperatur i god tid och värm under tiden ugnen till 120 grader.
    4. Sätt en termometer i tjockaste delen på köttet och ställ in köttet i ugnen.
    5. Starta grillen.
    6. Ta ut köttet när termometern visar 55 grader (det tar ca 45 min). Låt det vila UTAN folie ca 10 minuter.
    7. Grilla köttet över glöden så att det får en fin grillyta, pensla gärna med marinad.
    8. Salta och peppra
    9. Skär köttet i skivor och servera med grillad färskpotatis, bourguignonsås och dressad sallad.

    Produkter