Nötkött, Gryta

Kalops med rödbetor

I receptet för Kalops med rödbetor rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    140 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 700 g högrev
    • 1 st lök, gul
    • 3 st morötter
    • 1 tsk kryddpeppar, hel
    • 3 st lagerblad
    • 2.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • vatten så att det täcker köttet
    • 0.5 dl lag från inlagda rödbetor
    • 0.5 dl persilja, färsk krusig finhackad
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Putsa och skär köttet i 3 x 3cm stora bitar och bryn dem i lite olja och smör i en gryta.
    2. Skala lök och morötter och skär dem i skivor.
    3. Lägg grönsakerna i grytan tillsammans med kryddpeppar och lagerblad.
    4. Häll i kalvfond, rödbetslag och vatten så att det täcker köttet.
    5. Koka upp och tag bort eventuellt skum.
    6. Koka sedan på svag värme ca 1.5 timme eller tills köttbitarna är mjuka.
    7. Red eventuellt av med lite majsstärkelse och smaka av med kalvfond, salt och peppar.
    8. Garnera med hackad persilja.

    Servera med inlagda rödbetor och nykokt potatis.

    Produkter