Nötkött, Gryta

Oxgryta med choklad

I receptet för Oxgryta med choklad rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    130 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 700 g grytbitar av nöt
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 1 msk rapsolja, kallpressad
    • 100 g pancetta
    • 2 msk vetemjöl
    • 2 tsk paprikapulver, rökt
    • 2 tsk cayennepeppar
    • 2 tsk sambal oelek (prova dig fram så att det inte blir för starkt)
    • 2 dl sherry, halvtorr
    • 7 dl vatten
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 1 msk balsamicovinäger
    • 40 g choklad, mörk 70-85%
    • 1 nypa salviablad, färska
    • 4 kvistar timjan, färsk
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Skär grytbitarna i ca 2 x 2 cm stora bitar. Skiva schalottenlöken och strimla pancettan.
    2. Hetta upp oljan i en kastrull och bryn kött, lök och pancetta några minuter.
    3. Pudra över mjöl, cayennepeppar och paprikapulver och låt allt bryna ytterligare några minuter.
    4. Tillsätt sherry och sambal oelek, låt det koka ihop något.
    5. Hacka och tillsätt chokladen, lite i taget, under omrörning.
    6. Häll i fonden och späd med vatten tills det täcker ytan. Låt grytan koka på försiktig värme i ca 1.5 timme.
    7. Smaka av med salt, peppar, vinäger och ev. mer fond.
    8. Ta ur örterna och servera.

      Tips! Servera gärna tillsammans med bröd och ris.

    Produkter