Nötkött, Gryta

Oxrullader med skogssvamp och rödvinssås

I receptet för Oxrullader med skogssvamp och rödvinssås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    60 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 8 st lövbiffar
    • Fyllning
    • 2 st schalottenlökar
    • 280 g bacon
    • 50 g kapris, små avrunna
    • smör och olja att steka i
    • Sås
    • 2 dl rött vin
    • 2 dl vatten
    • 3 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
    • 50 g smör, rumsvarmt
    • 1 skvätt balsamvinäger
    • salt och peppar
    • 100 g ostronskivling
    • 100 g skogschampinjoner
    • 50 g sockerärtor
    • 1 kruka timjan, färsk att fästa ihop rulladerna med alt. tandpetare

    Så här gör du

    FYLLNING

    1. Skala och finhacka schalottenlöken.
    2. Skär bacon i strimlor.
    3. Stek lök och bacon på medelvärme i cirka 2 minuter. Tillsätt kapris och rör om. Ställ åt sidan.
    4. Lägg ut lövbiffarna på ett plant underlag och salta och peppra.
    5. Fördela baconfyllningen på lövbiffarna och rulla ihop.
    6. Fäst ihop rulladerna med en timjankvist eller tandpetare. Om du hellre binder ihop dina rullader med garn, går det också bra.

    SÅS

    1. Häll rödvin, vatten och Bong Touch of Taste Oxfond i en gryta. Koka ner till ungefär hälften kvarstår.
    2. Rör ner 50 g rumstempererat smör. Smaka av med balsamicovinäger, salt och peppar. Ställ åt sidan.
    3. Dela och skär svamp och sockerärtor i mindre bitar. Lägg åt sidan.
    4. Stek oxrulladerna i smör. Ta upp dem när de fått fin färg. (Rulladerna behöver inte vara genomstekta då de lätt blir torra.) Lägg åt sidan och låt dem vila utan folie!
    5. Stek svampen i smör i samma stekpanna. Stek till den fått fin färg och häll sedan i rödvinsåsen. Rör om.
    6. Lägg i oxrulladerna och låt allt sjuda i ungefär 5 minuter.
    7. Tillsätt sockerärtorna precis innan servering.
    8. Smaklig spis.

    Produkter