Öppen kantarell-lasagne med svartkål och ricottakräm

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Dags för middagsbjudning?! Servera då denna goda öppna lasagne med ricottakräm och en sås med kantareller, schalottenlök, vitt vin och grädde. Underbart god och lätt att göra!

I receptet för Öppen kantarell-lasagne med svartkål och ricottakräm rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kantarellfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Öppen kantarell-lasagne med svartkål och ricottakräm

Ingredienser

Ca 40 minuter
4

portioner

8 st lasagneplattor, färska
200 g svartkål
1 st purjolök, liten
1 msk smör
  Färsk basilika
Till Ricottakrämen   
200 g ricotta
1 dl parmesanost, riven
2 tsk Bong Touch of Taste Kantarellfond
1 msk citronskal, finrivet
Till såsen   
800 g kantareller
1 msk smör
2 st schalottenlökar, skivade
1 dl vitt vin
2 dl grädde

Så här gör du

Kantarellsås

  1. Ansa och dela kantarellerna.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek kantareller och lök på hög värme.
  3. Tillsätt vinet och låt det reducera tills det återstår ca 1 matsked.
  4. Tillsätt grädde och fond, låt det koka upp och smaksätt med salt och svartpeppar.

Ricottakräm

  1. Vispa samman alla ingredienserna till krämen, smaka av med salt, peppar och fond.

Lasagnen

  1. Riv kålen i bitar och skär purjon i sneda skivor, stek dessa i smöret några minuter, smaksätt med salt.
  2. Koka upp vatten och koka lasagneplattorna tills de är mjuka och tillagade. Ta några åt gången så att de inte klibbar ihop.
  3. Bygg fina öppna lasagner på tallrikarna med plattor, kräm, grönsaker och kantareller.
  4. Garnera med basilikablad och lite extra parmesan.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 5 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond