Potatisgratäng med Touch of Kalvfond

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Krämig potatisgratäng, perfekt till en god köttbit. Den fina smaken kommer av vitlök, lök, smör, kalvfond, västerbottensost och nymald svartpeppar.

I receptet för Potatisgratäng med Touch of Kalvfond rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Potatisgratäng med Touch of Kalvfond

Ingredienser

Ungefär 55 minuter
4

portioner

8 st potatisar
3 st vitlöksklyftor
1 st lök, gul
75 g smör
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
75 g västerbottensost, riven
1 tsk svartpeppar, grovmald
  
  

Så här gör du

  1. Skalad potatis och skiva i tunna skivor.
  2. Stek potatisen i lite smör och olja tillsammans med skivad gul lök tills allt fått en fin gyllenbrun färg. Smaksätt med salt & grovmalen svartpeppar.
  3. Smält smöret och pressa ner vitlöken. Smaksätt med koncentrerad kalvfond.
  4. Lägg potatisen i en ugnsfast smörad form. Fördela det smälta smaksatta smöret över potatisen.
  5. Toppa med osten och baka av i 175 grader varm ugn ca 15-20 min.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 3 timmar 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond