Kyckling och kantarellragu

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En mustig och proteinrik ragu med härliga smaker av kyckling och kantarell – ett måste att testa denna höst. Servera ragun med kokt potatis och sallad.

I receptet för Kyckling och kantarellragu rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kantarellfondfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Kyckling och kantarellragu

Ingredienser

Ca 40 minuter
4

portioner

175 g kantareller, färska, ansade och delade
2 st schalottenlökar, hackade
600 g kyckling, skinn och benfri
 broccoli
1 msk smör
1 dl vitt vin
2 dl grädde
4 dl mjölk 3%
1 msk Touch of Taste Kantarellfond
  salt och peppar
Till servering   
  Kokt potatis
  sallad

Så här gör du

  1. Ansa och dela broccolin i små buketter.
  2. Stek lök och kantareller i smör så att de vätskar av sig och får fin gyllenbrun färg, lägg åt sidan.
  3. Skär kycklingen i strimlor och fräs den i oljan i en kastrull några minuter.
  4. Slå i vin och lägg tillbaka svampen i kastrullen och låt det koka upp rejält.
  5. Rör i grädde, mjölk och fond, låt det sjuda sakta ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt och mör.
  6. När det återstår 5 minuter lägg i broccoli-buketterna.
  7. Smaka av med fond, salt och peppar.
  8. Servera tillsammans med t ex kokt potatis och sallad.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 55 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond