Röd curry med butternutpumpa och tofu

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En krämig vegetarisk röd curry med tofu, lök, butternutpumpa, kokosmjölk, röd currypasta, lime, soja och Grönsaksfond. Servera med ris och toppa med koriander.

I receptet för Röd curry med butternutpumpa och tofu rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna Eko, för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Röd curry med buttnutpumpa och tofu

Ingredienser

Ca 40 minuter
4

portioner

400 g butternutpumpa, skalad och urkärnad
2 st små gula lökar
4 st salladslökar
50 g sugarsnaps
400 g tofu
2 msk olja
2 msk röd currypasta (beroende på hur mycket smak du vill ha addera 2-4 msk)
2 burk kokosmjölk (8 dl)
1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna EKO
1 msk pressad lime
1 msk socker
1 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
4 portioner ris till servering
  Koriander till garnering

Så här gör du

  1. Dela pumpan i fina bitar, ca 2x2 cm.
  2. Ringla över hälften av oljan och smaksätt med salt.
  3. Rosta pumpan i ugnen, 200° i ca 25 minuter tills pumpan är mjuk.
  4. Strimla det gröna på salladslöken och lägg i en skål med isvatten, dela den vita delen på mitten.
  5. Strimla den gula löken och stek den i olja tillsammans med det vita från salladslöken och currypastan.
  6. Slå i kokosmjölk, fond, lime, socker och soja. Låt det koka sakta 5 minuter.
  7. Dela tofun och låt den rinna av ordentligt. Skär den i bitar, ca 1,5x1,5 cm.
  8. Stek den hastigt i olja tills den fått fin färg. (Var försiktig, det kan stänka olja när man steker tofu.)
  9. Dela sugersnapsen på längden.
  10. Lägg ner pumpa, tofu och ärtorna i grytan och låt det koka upp.
  11. Smaka av med fond, lime, socker och soja.
  12. Servera tillsammans med ris överströdd med koriander.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond