Rostad blomkål med spenat och risotto

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Fantastiskt vegetariskt alternativ till nyår, Rostad blomkål med spenat och risotto, ljuvligt gott!

I receptet för Rostad blomkål med spenat och risotto rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!
Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.
Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av

Rostad blomkål med spenat och risotto

Ingredienser

Runt 45 minuter
4

portioner

Risotto   
1 st schalottenlök, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
4 msk olivolja, mild
3 dl arborio, ristto ris
2 dl vitt vin
2 msk Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
1 l vatten
75 g parmesan, riven
  tryffelolja
Rostad blomkål   
1 st blomkålshuvud
4 msk rapsolja
  flingsalt och svartpeppar
  babyspenatblad
  

Så här gör du

Risotto

  1. Koka upp vattnet med fonden, ställ åt sidan.
  2. Stek lök och vitlök sakta i olivoljan.
  3. Rör i riset och stek ytterligare 1 minut.
  4. Slå på vinet och låt det koka in.
  5. Späd sedan succesivt med varm fond tills riskornen är genomkokta men inte mosiga.
  6. Rör ofta så risotton blir krämig och fin.
  7. Rör i osten och smaksätt med salt, svartpeppar och tryffelolja.

Rostad blomkål

  1. Ansa blomkålen och skär dem i fina buketter.
  2. Lägg dem i en ugnsfast form, ringla på oljan.
  3. Rosta i het ugn, 250 grader i ca 20-30 minuter, tills den är mjuk och genombakad och har fått fin brun färg.
  4. Lägg risotton i botten på varma tallrikar och toppa med spenat och fina bitar blomkål.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond