Rostad butternutpumpa

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Rostad butternutpumpa i ugnen med en ljuvliga glaze med smaker apelsin, citron, honung och Grönsaksfond. Enkelt att göra och smakar fantastiskt gott.

I receptet för Rostad butternutpumpa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Rostad butternutpumpa

Ingredienser

Ca 50 minuter
6

portioner

1 st butternutt-pumpa
  salt och svartpeppar
Till glaze   
1 msk apelsinskal, rivet
1 msk apelsin, pressad
1 msk citron, pressad
1 msk citronskal, rivet
1 msk honung
1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
1 dl ramslök, strimlad (alt. 1 dl strimlad bladpersilja + 1 msk riven vitlök)
  
  
  

Så här gör du

  1. Vispa samman alla ingredienser till glazen.
  2. Tvätta och dela pumpan i fina bitar.
  3. Lägg up pumpabitarna i en ugnsfast form.
  4. Pensla på rikligt med glaze och rosta pumpan i ugn, ca 40 minuter på 160 grader tills den fått fin färg och är mjuk.
  5. Ös pumpan med stekspadet under tillagningen.
  6. Servera pumpan som vegetarisk huvudrätt eller som del av påskbuffén. (Ät inte skalet, det är segt och hårt.)
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond