Sås, Nötkött

Biff med rotfrukter och rödvinssky

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    45 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g rostas
    • Olja
    • Smör
    • Lagerblad
    • Timjan
    • Ugnsrostade rotfrukter
    • 300 g jordärtskocka
    • 2 st morötter
    • 1 msk smör
    • 1 msk rapsolja
    • Såsen
    • 1 dl hackad lök
    • 1 st hackad morot
    • 1 st hackad palsternacka
    • 1 msk smör
    • 2 dl rött vin
    • 3 dl vatten
    • 2 msk röd vinäger
    • 2 msk Bong Touch of Taste Oxfond
    • 1 msk farinsocker
    • maizena
    • Tillbehör
    • 4 port potatismos
    • 100 g finriven parmesanost

    Så här gör du

  • Ugnsrostade rotfrukter: Ansa och borsta skockorna, dela dem på mitten och lägg dem i en ugnsfast form.
  • Ugnsrostade rotfrukter: Borsta morötterna och skär dem i fina bitar. Rosta dem i ugn, 15-20 minuter i 225° tills de är mjuka och har fått fin färg.
  • Såsen: Bryn lök och rotfrukter i smör. Slå i vin, vatten, vinäger, fond och farinsocker, låt det koka försiktigt i 40 minuter. Red av såsen till önskad tjocklek med maizena utrört i lite vatten. Smaka av såsen med fond, salt, peppar, vinäger och farinsocker.
  • Köttet: Smaksätt köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i olja på hög värme.
  • Köttet: Tillsätt smör och kryddor, ös köttet och låt det eftersteka i ugn på 120° till önskad stekningsgrad. Låt köttet vila 5 minuter på skärbrädan innan det skivas upp.
  • Servera köttet tillsammans med mos, skockor och sås.

    Tips
    Koka såsen dagen innan och baka av rotfrukterna. När det är dags att servera så koka upp såsen och värm skockorna i ugnen.

    För att göra rätten vegetarisk – byt ut köttet mot grillost och använd endast grönsaksfond.

    För att göra rätten vegansk – använd veganskt alternativ när du gör moset. Använd endast grönsaksfond och veganskt margarin i såsen. Byt ut köttet mot stekt rotselleri.

    Produkter