Klassisk smörsås med vitt portvin

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En god smörsås som passar perfekt till fisk. Såsen får sin goda smak av schalottenlök, vitt vin, grädde, smör, Fiskfond och några droppar citron.

I receptet för Klassisk smörsås med vitt portvin rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Klassisk smörsås med vitt portvin

Ingredienser

Under 25 minuter
4

portioner

1 krm vitpeppar, mald
2 st schalottenlök
1 msk vitvinsvinäger
2 dl vitt vin
 dl vispgrädde
1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
200 g smör
1 krm salt
  citron efter smak

Så här gör du

  1. Skala och hacka schalottenlöken fint. Stek lätt utan att den tar färg.
  2. Blanda lök med vinäger och vitt vin i en kastrull och koka ihop (reducera) till ca hälften.
  3. Tillsätt grädden och fiskfonden, koka på medelvärme tills det har kokat ihop.
  4. Skär smöret i tärningar. Vispa i smörtärningarna, lite åt gången, under kraftig vispning. Smöret reder till en fin slät smörsås. Sila.
  5. Ta av från värmen och smaka av med något kryddmått salt och vitpeppar samt lite citronsaft.
  6. Smörsåsen är klar att servera!
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond