Sås

Saffran & fänkålssås

I receptet för Saffran och fänkålssås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Skaldjursfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    25 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 krm peppar
    • 2 st tomater
    • 0.5 st fänkål
    • 500 mg saffran
    • 3 st vitlöksklyftor
    • 1 st apelsin
    • 2 msk tomatpuré
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Skaldjursfond
    • 1 dl vitt vin
    • 1 dl vispgrädde
    • salt

    Så här gör du

    1. Skiva och fräs grönsakerna till såsen tillsammans med saffran, finskivad vitlök och apelsinskal i smör.
    2. Klicka ner tomatpuré, tillsätt skaldjursfond och det vita vinet.
    3. Häll på grädden och låt grönsakerna koka mjuka. Mixa slätt.
    4. Smaka av med apelsinsaft, salt och peppar.

    Produkter