Sommarhasselbackspotatis med gräddfil och rom

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Hasselbackspotatis som serveras med gräddfil och forellrom. Schalottenlöksfond och smält smör ger så god smak till potatisen när de bakas i ugnen.

I receptet för Sommarhasselbackspotatis med gräddfil och rom rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlöksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Sommarhasselbackspotatis med gräddfil och rom

Ingredienser

Ca 35 minuter
8

portioner

1 kg potatis, små
100 g smör
2 tsk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlöksfond
3 msk skorpmjöl
1 dl gräddfil
50 g forellrom

Så här gör du

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Skär inte helt igenom utan låt skivorna sitta ihop i botten.
  2. Lägg potatisen i en ugnsfast form och baka dem 5 minuter på 200 grader.
  3. Smält smöret tillsammans med fonden och pensla potatisarna med det.
  4. Strö på lite skorpmjöl och ös dem regelbundet med smör.
  5. Baka potatisarna ytterligare ca 20 minuter tills de är mjuka.
  6. Servera potatisen ljummen med gräddfil och rom.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
20 min
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 3 timmar 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond