Stekt kycklingbröst med gremolata, polenta och balsamicosås

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Gyllengul polenta med smak av parmesan, getost och Kycklingfond. Serverad till kycklingfilé, citrondoftande gremolata och en mustig balsamicosås.

I receptet för Stekt kycklingbröst med gremolata, polenta och balsamicosås rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Kycklingfond och brynt Schalotttenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Stekt kycklingbröst med gremolata

Ingredienser

Ca 1 timme
4

portioner

100 g polentagryn
3 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
3 dl vatten
3 dl mjölk
50 g parmesan, riven
100 g getost i kuber
  salt och peppar
1 msk olivolja
4 st kycklingbröst
8 st sparris, grön
15 st salladslökar
4 msk olivolja
  salt och svartpeppar
Gremolata   
1 st citron
2 st vitlöksklyftor
4 msk bladpersilja, färsk
3 msk olivolja
  salt och peppar
Balsamicosås   
2 msk strösocker
2 msk balsamicovinäger
4 dl rött vin
2 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
  maizenamjöl
  

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125°. Koka upp kycklingfond med vatten och mjölk. Tillsätt polentan och rör hela tiden i botten medan den kokar. Låt puttra ca 20 min.
  2. Tillsätt riven parmesan och getost skuren i bitar, salt och peppar.
  3. Slå ut polentan i en oljad form. Låt stelna och skär sedan i bitar vid servering.
  4. Torka av kycklingbrösten med hushållspapper, salt & peppra.
  5. Bryn i olivolj (het panna) tills kycklingen fått fin färg.
  6. Stek färdig i ugn tills innertemperaturen når 62°.
  7. Ansa salladslök och sparris och stek i olivolja. Lägg på ett fat och krydda med salt & svartpeppar. Stek i ugn, 125°, i ca 15 min.

Gremolata

  1. Tvätta citronen och skala vitlöken. Riv båda fint på järn och hacka bladpersiljan. Blanda allt med olivolja. Ställ åt sidan till servering.

Balsamicosås

  1. Häll socker, vin och balsamico i en tjockbottnad kastrull, låt koka upp och reducera till hälften.
  2. Smaka av med schalottenlöksfond, salt & peppar och red till önskad tjocklek med maizena.

Servering

Servera kycklingen med den varma polentan, balsamicosås och gremolata.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 minuter + marineringstid
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond