- Sätt ugnen på 125°. Koka upp kycklingfond med vatten och mjölk. Tillsätt polentan och rör hela tiden i botten medan den kokar. Låt puttra ca 20 min.
- Tillsätt riven parmesan och getost skuren i bitar, salt och peppar.
- Slå ut polentan i en oljad form. Låt stelna och skär sedan i bitar vid servering.
- Torka av kycklingbrösten med hushållspapper, salt & peppra.
- Bryn i olivolj (het panna) tills kycklingen fått fin färg.
- Stek färdig i ugn tills innertemperaturen når 62°.
- Ansa salladslök och sparris och stek i olivolja. Lägg på ett fat och krydda med salt & svartpeppar. Stek i ugn, 125°, i ca 15 min.
Gremolata
- Tvätta citronen och skala vitlöken. Riv båda fint på järn och hacka bladpersiljan. Blanda allt med olivolja. Ställ åt sidan till servering.
Balsamicosås
- Häll socker, vin och balsamico i en tjockbottnad kastrull, låt koka upp och reducera till hälften.
- Smaka av med schalottenlöksfond, salt & peppar och red till önskad tjocklek med maizena.
Servering
Servera kycklingen med den varma polentan, balsamicosås och gremolata.