Tillbehör

Friterad fingerfood

I receptet för Friterad fingerfood rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond, Grönsaksfond alt. Kantarellfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 6

45 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 800 g kycklinginnerfiléer, svamp, räkor, tofu eller något annat som passar som snax
  • Panering nr 1
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin, mald
  • 1-3 krm chilipulver
  • 3 dl gräddfil
  • 2 tsk Bong Touch of Taste Kycklingfond, Grönsaksfond eller Kantarellfond
  • Panering nr 2
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk spiskummin, mald
  • Till fritering
  • 1 liter frityrolja

Så här gör du

  1. Vispa samman ”panering nr 1” och lägg i det som skall friteras. Låt det ligga i smeten 30 minuter.
  2. Rör ihop ”panering nr 2”.
  3. Lyft upp råvarorna ur smeten, lägg det i mjölet och vänd runt så mjölet täcker.
  4. Hetta upp olja till 180 grader.
  5. Fritera råvarorna tills de är krispiga och genomstekta. Om det är stora bitar så fritera dem 2 gånger.

Produkter