G-2LEX1KH7HC

Tillbehör

Hamburgerbröd

Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 8

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 25 gr smör
    • 2,5 dl mjölk, 3%
    • 0,75 tsk salt
    • 1 tsk strösocker
    • 5-6 dl vetemjöl special
    • 25 gr jäst
    • Uppvispat ägg
    • Vallmo- eller sesamfrön

    Så här gör du

    • Smält smöret i en liten kastrull på låg värme. Slå i mjölk, salt och socker, värm det till 37 grader.
    • Smula jästen i en degbunke och häll över vätskan.
    • Tillsätt 5 dl vetemjöl och arbeta degen med degkrok i 10 minuter. Täck med en handduk och låt det jäsa i 45 minuter.
    • Lägg upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt, dela degen i 8-10 bitar.
    • Rulla degen till runda bullar som plattas till lite. Pensla bullarna med ägg och strö på frön. Lägg dem på bakplåtspapper och låt bullarna jäsa ytterligare 40 minuter.
    • Grädda bröden i het ugn, 225 grader i ca 10 minuter.

    Produkter