Rotmos med potatis, morot och kålrot

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Detta härliga rotmos är en riktig färgklick på tallriken. Smaksatt med Ekologisk Grönsaksfond, så gott!

I receptet för Rotmos med potatis, morot och kålrot rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Rotmos med potatis, morot och kålrot

Ingredienser

Ca 40 minuter
4

portioner

1 kg kålrot
2 st morötter
2 st potatisar, mjöliga
1.5  Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
  några lagerblad
 timjan
5 st kryddpepparkorn
1 krm vitpeppar, mald
  salt och peppar
1 msk smör
  
  
  

Så här gör du

  1. Skala kålrot, morot och potatis och skär dem i bitar, ca 1,5 x 1,5 cm.
  2. Koka upp 1 liter vatten med grönsaksfond och pepparkorn.
  3. Lägg i kålroten och morötterna låt koka 10 minuter.
  4. Lägg i potatisen och låt alltsammans koka tills det blir mjukt, ca 15 minuter.
  5. Häll av spadet, spara lite till att späda med och mosa rotsakerna.
  6. Späd med kokspadet till fin konsistens och lägg i en smörklick.
  7. Smaka av med salt och peppar.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond