Ugnsbakad torskrygg med pernodsås, fänkål & potatis provencal

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Ugnsbakad torskrygg med len pernodsås och vitlöksdoftande fänkål och potatis. Såsen får sin goda smak av sambal oelek, saffran, Hummerfond och pernod.

I receptet för Ugnsbakad torskrygg med pernodsås, fänkål och potatis provencal rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Hummerfond och brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Ugnsbakad torskrygg med pernodsås

Ingredienser

Ungefär 1 timme 10 minuter
4

portioner

2 msk olivolja
3 st vitlöksklyftor, tunt skivade
1 st salt och grovmald svartpeppar
4 dl tomat, krossad
2 dl grädde
1 dl soltorkad tomat, strimlad
4 dl vita bönor, kokta, avrunna
250 g pasta, färsk t ex pappardelle eller tortellini
1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt.
  Grönsaksfond
  salt och peppar
  färsk basilika
  riven parmesan

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bakpotatisen och fänkålen i ½ cm tjocka skivor och fördela i formen.
  2. Blanda Bong Touch of Taste schalottenlöksfond, olivolja och finhackad vitlök och pensla potatisen och fänkålen, spara hälften av blandningen till torsken.
  3. Baka skivorna i ugnen i ca 25 min.
  4. Koka upp tomatjuice, Bong Touch of Taste hummerfond, sambal olek, crème frâiche och saffran. Smaka av med pernod.
  5. Pensla torsken med resten av olivoljeblandningen och baka i ugn på en smord plåt/fat till en innertemp på 55°, ca 15-20 min.
  6. Koka upp vatten och doppa snabbt ned de färska tomaterna.
  7. Skala därefter tomaterna, kärna ur och skär i tärningar och spara till garnering.
  8. Koka upp såsen och smaka av med citronsaft, salt & peppar och tillsätt tomattärningarna vid serveringen.
  9. Servera med potatis provencal.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (1)
4.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond