Inkokt lax med stjärnanis och romsås

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Kall, kryddig lax – perfekt på buffébordet! Den goda smaken kommer av lök, stjärnanis, lagerblad och Fiskfond. Serveras med med god romsås.

I receptet för Inkokt lax med stjärnanis och romsås rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Fiskfond och Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Inkokt lax med stjärnanis och romsås

Ingredienser

Under 3 timmar
8

portioner

Lax   
800 g laxfilé, skinn- och benfri
8 st schalottenlökar
10 skivor purjolök
2 st rödlökar, små
1 st morot
2 st lagerblad
4 st stjärnanis
2 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
6 dl vatten
4 msk balsamicovinäger, vit
  smaka av med salt och svartpeppar
Hummer- och romsås   
2 dl crème fraiche
2 dl majonnäs
2 tsk Bong Touch of Taste Hummerfond
50 g stenbitsrom, röd
1 msk apelsin, finrivet skal
  smaka av med salt och svartpeppar
  

Så här gör du

Lax

  1. Skär laxen i 16 kvadratiska bitar och lägg dem med skinnet ned i en ugnsfast form (det skall vara trångt i formen).
  2. Skala rödlöken och skär den i tunna klyftor, ansa och skiva purjolöken, skala och skiva moroten och skala och dela schalottenlöken på mitten.
  3. Hetta upp en stekpanna, lägg i schalottenlöken med snittsidan neråt och halstra den tills ytan är rejält mörkbrun.
  4. Lägg de råa grönsakerna på laxen tillsammans med den sotade schalottenlöken.
  5. Koka upp vatten, fond, vinäger och kryddor, smaka av med salt, svartpeppar och en nypa socker. (Lagen skall ha kraftig smak.)
  6. Slå den kokande lagen över laxen och täck formen med plastfilm. Ställ in i ugn, 15 minuter i 100 grader.
  7. Kyl sedan laxen och låt den "mysa" ett par timmar i kylen.
  8. Låt lax och grönsaker rinna av precis innan servering. Lägg upp på fat och topp-salta med lite flingsalt.
  9. Servera på buffé tillsammans med romsås.

Hummer- och romsås

  1. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt, svartpeppar, fond och apelsinzest.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 55 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 3 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond