Vegetarisk Bolognese på linser

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En klassisk rätt i en ny tappning. En mustig bolognese där vi bytt ut köttet mot svarta linser. Smaksatt med en touch av Ekologisk Grönsaksfond.

I receptet för Vegetarisk Bolognese på linser rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Bolognese på linser

Ingredienser

Runt 35 minuter
4

portioner

1 st morot
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
 dl linser, svarta
500 g tomater, krossade
2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
1 msk balsamvinäger
  salt och peppar
Till servering   
  spaghetti
  parmesan
  basilika

Så här gör du

  1. Skala och riv moroten grovt.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Fräs allt i olja i en kastrull och tillsätt linser, krossad tomat, 3 dl vatten, fond, vinäger och smaksätt med salt och peppar.
  4. Låt det sjuda under lock i 20-25 minuter eller tills du tycker linserna har fått bra konsistens.
  5. Smaka av med salt, peppar och fond.
  6. Servera såsen till spaghetti och toppa den med riven parmesan och basilika.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond