Viltkött, Gryta

Vildsvinsfärsgryta

I receptet för Vildsvinsfärsgryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond / alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 4

35 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 500 g vildsvinsfärs
  • 3 st schalottenlökar
  • 2 små morötter
  • 1 liten palsternacka
  • 2 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond / alt. Ekologisk Grönsaksfond
  • 400 g krossade tomater
  • 4 dl kokta vita bönor, sköljda och avrunna
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • ris

Så här gör du

  1. Skala och klyfta löken, skala och skär rotfrukterna i fina bitar.
  2. Bryn färsen, den skall vara lite ”klumpig” inte för smulig.
  3. Lägg den sedan åt sidan.
  4. Bryn grönsakerna tills de fått fin färg och tillsätt sedan tomatpuré och färs.
  5. Bryn ytterligare 1 minut och tillsätt sedan fond och krossade tomater.
  6. Slå i lite vatten så vätskan inte täcker kött och grönsaker.
  7. Låt grytan koka sakta utan lock i ca 25 minuter tills grönsakerna är klara.
  8. Rör i bönorna, smaka av med salt och svartpeppar.
  9. Låt grytan koka ytterligare några minuter och servera den sedan tillsammans med ris.

 

Produkter

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91