G-2LEX1KH7HC

Viltkött, Nyår

Ytterfilé av vilt, parmesankräm och rödvinssky

I receptet för Ytterfilé av vilt, parmesankräm och rödvinssky rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 4

60 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 600-800 g t ex älgytterfilé eller annan vild ytterfilé
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • salt, peppar, timjan färsk och lagerblad
  • Rödvinssky
  • 1 dl schalottenlök, hackad
  • 2 dl rotfrukter, hackade
  • 1 msk smör
  • 2 dl vin, rött
  • 1 dl vatten
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 3 msk Bong Touch of Taste Oxfond
  • 1 msk farinsocker
  • ev maizena
  • Parmesankräm
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 1 dl färskost, t ex Philadelphia
  • 1 tsk Persilade, torr krydda
  • Tillbehör
  • rostad potatis och grönsaker

Så här gör du

  1. Börja med såsen.
  2. Bryn lök och rotfrukter i smör.
  3. Slå i vin, vatten, balsamico, fond och farinsocker, låt det koka försiktigt i 30 minuter.
  4. Red av såsen till önskad tjocklek med maizena utrört i lite vatten.
  5. Smaka av såsen med fond, salt, peppar, vinäger och farinsocker.

 

Rör ihop ingredienserna till ostkrämen, ställ den i kylen.

 

  1. Putsa och krydda köttet.
  2. Bryn köttet på hög värme.
  3. När det är brynt runt om, klicka i smöret och lägg i timjan och lagerblad.
  4. Ös köttet med smöret och lägg över det i en ugnsfast form.
  5. Efterstek i ugn, 110 grader i ca 20 minuter till önskad stekningsgrad.
  6. (Innertemperatur – blodig 53 grader, medium 58 grader och välstekt 65 grader.)
  7. Låt köttet vila en stund innan det skärs upp.
  8. Skär upp köttet i fina skivor, lägg upp det på varma tallrikar, lägg på en klick ostkräm och slå över såsen.
  9. Servera tillsammans med potatis och grönsaker.

 

Produkter