Crème Brûlée – Klassisk Fransk

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Klassisk Fransk Crème Brûlée med god smak av vanilj. Bakas i vattenbad ca 60 minuter i 80 grader. Bränn strösocker på toppen precis innan servering.

I receptet för Crème Brûlée – Klassisk Fransk behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Crème Brûlée – Klassisk Fransk

Ingredienser

Runt 3 timmar 30 minuter
4

portioner

160 g äggula
10 g vaniljsocker
90 g strösocker
2 g salt
600 g grädde, 40%
1 st vaniljstång
4 st portionsformar
  socker till karamell
  brûlée-brännare

Så här gör du

  1. Rör ihop äggulor, vaniljsocker, strösocker och salt.
  2. Häll grädde i en kastrull och lägg i den delade och urskrapade vaniljstången. Hetta upp den till 70 grader och vispa ner grädden i äggsmeten i en tunn stråle.
  3. Låt smeten vila i ca 30 minuter. Sila den sedan genom en finmaskig sil.
  4. Häll ca 100 - 150 g smet i portionsformar och sätt dem i en ugnsfast form med vattenbad. Baka ca 60 minuter i 80 grader tills de har stelnat.
  5. Lyft upp burkarna och kyl dem.
  6. När det är dags att servera så strö på socker och bränn med svets.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Under 5 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
ca 10 min + 3 timmar i frys
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond