- Börja med såsen.
- Bryn lök och rotfrukter i smör.
- Slå i vin, vatten, balsamico, fond och farinsocker, låt det koka försiktigt i 30 minuter.
- Red av såsen till önskad tjocklek med maizena utrört i lite vatten.
- Smaka av såsen med fond, salt, peppar, vinäger och farinsocker.
Rör ihop ingredienserna till ostkrämen, ställ den i kylen.
- Putsa och krydda köttet.
- Bryn köttet på hög värme.
- När det är brynt runt om, klicka i smöret och lägg i timjan och lagerblad.
- Ös köttet med smöret och lägg över det i en ugnsfast form.
- Efterstek i ugn, 110 grader i ca 20 minuter till önskad stekningsgrad.
- (Innertemperatur – blodig 53 grader, medium 58 grader och välstekt 65 grader.)
- Låt köttet vila en stund innan det skärs upp.
- Skär upp köttet i fina skivor, lägg upp det på varma tallrikar, lägg på en klick ostkräm och slå över såsen.
- Servera tillsammans med potatis och grönsaker.