Historia

Tradition, arv
och erfarenhet

1890 startade herr Gustaf Bong speceri- och delikatessaffĂ€r i Ystad och kĂ€nnarna ansĂ„g att affĂ€rens inlĂ€ggningar med smĂ„ Ă€rter, karotter, syltlök och surkĂ„l var helt i klass med de bĂ€sta franska motsvarigheterna. PĂ„ den tiden var konserverad mat nĂ€mligen en lyx och kunderna fanns frĂ€mst pĂ„ slott och herrgĂ„rdar i grannskapet.

Rörelsen blomstrade och Gustaf Bong AB blev senare ett pionjÀrföretag inom konservindustrin, som hundra Är senare lanserade fÀrdig fond först till storkök och sedan till matlagningslystna konsumenter, fortfarande med samma pionjÀranda, kvalitetstÀnkande och omsorg.

Bong Touch of Taste

Touch of philosophy

God mat Àr underbart och att laga den kan vara en stor del av smakupplevelsen. Och dÄ kan det gÀrna fÄ ta en hel dag. Men det Àr ju inte alltid man har tid, eller vill tillverka allt frÄn grunden. Vi vill vi göra det enkelt för dig att lyfta smaken pÄ bÄde vardagsrÀtter och festmat utan att först behöva rosta grönsaker till en Mirepoix, knyta ihop en egen Bouquet Garni och koka en grundbuljong.

Med Bong Touch of Taste blir varma och kalla sÄser mustigare, soppor fylligare och grytor mer aromatiska. Riset fÄr smak, köttet marineras och fÀrsen fÄr extra karaktÀr.

Laga maten precis som vanligt, droppa i nÄgra droppar fond och smaka av, eller ta 1,5 msk fond till 5 dl vÀtska istÀllet för en buljongtÀrning. SvÄrare Àn sÄ Àr det inte.

VÄrt löfte: Renare smak

Vi pÄ Touch of Taste tycker att goda och naturliga rÄvaror Àr den absolut bÀsta kryddan och arbetar hela tiden för renare innehÄllsdeklarationer. UtgÄngspunkten för vÄrt arbete Àr enkel: Vi anser helt enkelt att viltfond ska smaka vilt, kantarellfond, kantarell och fiskfond just fisk.

Vi förbÀttrar och förfinar kontinuerligt vÄra produkter och lyssnar med kÀnsliga öron pÄ vÄra kunder och pÄ vÄr omvÀrld. Det hÀr utvecklingsarbetet har bland annat lett till nÄgra viktiga förÀndringar i vÄrt sortiment:

  • VĂ„ra produkter innehĂ„ller inga tillsatta smakförstĂ€rkare.
  • Vi har ökat andelen huvudrĂ„vara.
  • Ännu renare och enklare innehĂ„llsförteckningar.