Ärtsoppa med julskinka

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Vad passar väl bättre än att ta tillvara på julskinkan som blev över från julbordet. Slanta ner och tillsätt i en härligt matig ärtsoppa. Klimatsmart delux!

I receptet för Ärtsoppa med julskinka rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Ärtsoppa med julskinka

Ingredienser

Ca 1 timme 15 minuter
4

portioner

4 dl gula ärtor, torkade
1 dl gul lök, finhackad
1 msk Touch of Taste Grönsaksfond / Ekologisk Grönsaksfond
  salt och vitpeppar
  Timjan, mejram och lagerblad
  Julskinkan som blivit över från julbordet

Så här gör du

  1. Skölj ärtorna i kallt vatten.
  2. Blötlägg dem sedan i rikligt med kallt vatten över natten.
  3. Häll bort blötläggningsvattnet.
  4. Lägg dem i en gryta och slå på nytt kallt vatten så det täcker.
  5. Skumma ytan noga och tillsätt löken och en nypa salt.
  6. Rör om då och då med en visp för att få bort ärtskalen.
  7. Späd med mer vatten under kokningen till önskad konsistens.
  8. Kokningen tar ca 1 timme tills ärtorna är mjuka.
  9. Smaka av med salt, vitpeppar och fond.
  10. Krydda eventuellt med timjan, mejram och/eller lagerblad.
  11. Tärna julskinkan och vänd ner den i soppan.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 2 timmar 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
80 min varav 60 min marinering
Betyg (1)
5.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond