Bakad sötpotatis med skinka och kesofyllning

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Bakad sötpotatis – detta recept måste bara testas om du gillar bakad potatis! Kul att använda sötpotatis istället för traditionell bakpotatis. Fyllningen med skinka, gräslök och keso får lite extra skjuts med Grönsaksfond.

I receptet för Bakad sötpotatis med skinka och kesofyllning rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Bakad sötpotatis med skinka, gräslök och keso

Ingredienser

Ungefär 1 timme
4

portioner

4 st sötpotatisar, ca 300g styck
1 msk olja
2 dl keso
1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
100 g skinka, rökt
1 st tomat
2 msk chilisås
2 msk gräslök, skuren
  salt och peppar

Så här gör du

  1. Skölj och borsta potatisen noga.
  2. Gnid in potatisen med olja. Ställ dem på ett galler och baka i ugn, ca 25-35 minuter på 175 grader.
  3. Strimla skinkan och tärna tomaten (ta bort vätskan och kärnorna i mitten).
  4. Blanda alla ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt, chili och peppar.
  5. När potatisen är mjuk så ta ut den, skär ett snitt och tryck till så att den öppnar upp sig.
  6. Lägg en rejäl sked fyllning i potatisarna och servera direkt.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond