Kokt Kalv i dillsås

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Klassisk kalv i dillsås – precis som på mormors tid. Grytan får sin goda smak av morötter, lök, kryddor, ättika, socker, dill och Kycklingfond. Servera med kokt pressad potatis.

I receptet för Kokt kalv i dillsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Kokt Kalv i dillsås

Ingredienser

Ca 1,5 timme
4

portioner

Kött   
700 g kalvbog eller bringa
3 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
2 st morötter
2 st lökar, små
0.5 st purjolök
8 st vitpepparkorn
1 st lagerblad
2 st kryddnejlikor, hela
Sås   
2 msk smör
3 msk vetemjöl
1 l buljong från kalvkoket
1 dl vispgrädde
2 msk ättika, 10%
2 msk strösocker
1 dl dill, färsk hackad
  
  
  

Så här gör du

  1. Skär köttet i fina bitar, ca 2*2 cm. Lägg dem i en rymlig kastrull och täck med kallt vatten. Koka upp och spola, i kallt vatten, köttet rent från fett och äggviteämnen.
  2. Rengör kastrullen, lägg tillbaka köttet och slå på nytt vatten.
  3. Skala, ansa och skär grönsakerna i bitar. Lägg i lök, morötter, lagerblad, vitpepparkorn och kryddnejlikor i kastrullen. Glöm inte salta.
  4. Låt köttet koka sakta tills det känns mört, ca 45 – 60 minuter. (Ta upp grönsakerna när de är färdiga.)
  5. Ta upp köttet och sila buljongen. Spara ca 1 liter till såsen. Lägg köttet att vila tillsammans med grönsakerna.
  6. Smält smöret i kastrullen, rör ner mjölet och späd med buljongen, lite i taget och låt koka i 5 minuter.
  7. Tillsätt grädden och dillen, smaka av med salt, socker och ättika. (Om du vill ha lite mer "sting" i såsen så går det bra att öka både mängden socker och ättika något.) Lägg tillbaka kött och grönsaker i såsen när den har fin balans.
  8. Servera med kokt potatis, gärna pressad.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
25 minuter varav 10 minuters koktid
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond