Indisk lax med belugalinser och citron crème

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Ugnsstekt indisk lax marinerad i yoghurt med tandooripasta och mango chutney. Serveras med ett smakrikt ris som kokt med Kycklingfond.

I receptet för Indisk lax med belugalinser och citron crème rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Indisk lax med belugalinser och citron crème

Ingredienser

Runt 3 timmar
4

portioner

2 dl yoghurt, naturell
1 msk tandooripasta
2 msk mango chutney
1 tsk citron, pressad
600 g laxfilé
2 dl crème fraiche
1 msk citron, pressad
1 msk mango chutney
  salt och peppar
3 dl belugalinser
1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
6 dl vatten
Till servering   
  salladsgrönsaker
  
  

Så här gör du

  1. Vispa samman yoghurt, tandoori, chutney och citron.
  2. Skär laxen i 8 bitar.
  3. Lägg lax och yoghurtmarinad i en bunke och låt det marinera 2 timmar i kylen.
  4. Vispa samman crème fraiche, citron och chutney, smaka av med salt och peppar.
  5. Skölj linserna och lägg dem i en kastrull tillsammans med fond och vatten.
  6. Låt dem koka sakta i 20 minuter, låt dem sedan rinna av.
  7. Lägg laxen på ugnsgaller och stek dem i het ugn, 20 minuter på 200 grader.
  8. Servera laxen tillsammans med linser, sås och grönsaker.

 

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Ca 1 timme 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1,5 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 10 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond