Oxrullader med skogssvamp och rödvinssås

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Rullader med bacon-, kapris- och schalottenlökfyllning i mustig rödvinssås. Den goda smaken i såsen kommer av rött vin, bacon, Oxfond med rödvin och timjan.

I receptet för Oxrullader med skogssvamp och rödvinssås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Oxrullader med skogssvamp och rödvinssås

Ingredienser

Ca 1 timme
4

portioner

8 skivor lövbiffar
Fyllning   
2 st schalottenlökar
280 g bacon
50 g kapris, små avrunna
  smör och olja att steka i
Sås   
2 dl rött vin
2 dl vatten
3 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
50 g smör, rumsvarmt
1 tsk balsamvinäger
  salt och peppar
100 g ostronskivling
100 g skogschampinjoner
50 g sockerärtor
  timjan, färsk att fästa ihop rulladerna med alt. tandpetare
  
  
  

Så här gör du

Fyllning

  1. Skala och finhacka schalottenlöken.
  2. Skär bacon i strimlor.
  3. Stek lök och bacon på medelvärme i cirka 2 minuter. Tillsätt kapris och rör om. Ställ åt sidan.
  4. Lägg ut lövbiffarna på ett plant underlag och salta och peppra.
  5. Fördela baconfyllningen på lövbiffarna och rulla ihop.
  6. Fäst ihop rulladerna med en timjankvist eller tandpetare. Om du hellre binder ihop dina rullader med garn, går det också bra.

Sås

  1. Häll rödvin, vatten och Bong Touch of Taste Oxfond i en gryta. Koka ner till ungefär hälften kvarstår.
  2. Rör ner 50 g rumstempererat smör. Smaka av med balsamicovinäger, salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Dela och skär svamp och sockerärtor i mindre bitar. Lägg åt sidan.
  4. Stek oxrulladerna i smör. Ta upp dem när de fått fin färg. (Rulladerna behöver inte vara genomstekta då de lätt blir torra.) Lägg åt sidan och låt dem vila utan folie!
  5. Stek svampen i smör i samma stekpanna. Stek till den fått fin färg och häll sedan i rödvinsåsen. Rör om.
  6. Lägg i oxrulladerna och låt allt sjuda i ungefär 5 minuter.
  7. Tillsätt sockerärtorna precis innan servering.
  8. Smaklig spis.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1,5 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 25 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond