Timjanglacerad kalvfilé med rödvinskokt smålök

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Rosastekt kalvfilé med rödvinskokt smålök och en härlig puré på jordärtskocka och potatis. Den goda löken har fått extra smak av Oxfond med rödvin.

I receptet för Timjanglacerad kalvfilé med rödvinskokt smålök rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Grönsaksfond och Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga.

Timjanglacerad kalvfilé med rödvinskokt smålök

Ingredienser

Ungefär 1 timme 10 minuter
4

portioner

600  kalvfilé
2 msk smör
Glaze   
 dl Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
1 msk rapsolja
1 tsk timjan, torkad
1 st vitlöksklyfta
1 msk balsamvinäger
1 msk honung, flytande
Rödvinskokt smålök   
1 msk smör
 st lök, gul liten
 rosmarin, färsk
1 st vitlöksklyfta, finhackad
1 msk strösocker
2 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
2 dl rött vin
1.5 st vatten

Så här gör du

GLAZE

  1. Vispa ihop samtliga ingredienser till glazen och låt stå i kylen i 30 min.
  2. Bryn filén i smör och glazera med timjanglazen.
  3. Stek färdigt i ugn 100° i ca 30 min till 58 graders innertemperatur.
  4. Pensla köttet med glazen 2-3 ggr under stektiden.

RÖDVINSKOKT SMÅLÖK

  1. Bryn finhackad lök, rosmarin och vitlök i smör.
  2. Tillsätt strösocker och låt de karamelliseras.
  3. Slå över oxfond, rödvin, vatten och soya låt sjuda i ca 10 min.
  4. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten till en simmig konsistens.
  5. Sila såsen och tillsätt de brynta smålökarna och färsk babyspenat.

JORDÄRTSKOCKSPURÉ

  1. Koka potatis och jordärtskockorna i vatten och fond.
  2. Häll av de mesta av vattnet.
  3. Tillsätt grädden och smöret.
  4. Mixa till en slät puré.
  5. Smaksätt med salt, peppar och ev mer fond.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 1,5 timme
Betyg (2)
5.0/5
Under 25 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Ca 1 timme 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond