Renkalvfilé med svartvinbärsås och jordärtskocksstomp

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Rosastekt renkalvfilé med krämig stomp på jordärtskocka. Den goda svartvinbärsåsen har smak av Viltfond med kantarell, rött vin och svartvinbärsgelé.

I receptet för Renkalvfilé med svartvinbärsås och jordärtskocksstomp rekommenderar vi Bong Touch of Taste Viltfond med kantarell för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Renkalvfilé med svartvinbärsås och jordärtskocksstomp

Ingredienser

Ungefär 1 timme
4

portioner

Kött   
600 g renkalvfilé, putsad
1 msk olja
1 msk Bong Touch of Taste Viltfond med kantarell
  smör att steka i
  salt och svartpeppar
Sås   
2 msk Bong Touch of Taste Viltfond med kantarell
4 dl rött vin
1 dl vatten
2 msk svartvinbärsgelé
1 msk maizena
1 dl svarta vinbär
Stomp   
600 g potatis, mjölig skalad (King Edward)
400 g jordärtskocka, skalad
50 g smör
2 dl grädde, vispad
2 msk persilja, färsk hackad
  salt och peppar

Så här gör du

  1. Skala potatisen och jordärtskockan.
  2. Koka den i lättsaltat vatten och häll av vattnet när den är mjuk. Låt den ånga av i kastrullen.

KÖTT

  1. Pensla renkalvfilen med fond och olja. Salta och peppra
  2. Stek på medelvärme i smör/rapsolja till innertemperaturen når ca 58°C (medium).

SÅS

  1. Häll vinet i en kastrull med fonden, vattnet och gelén. Koka ihop i 10 minuter.
  2. Red av med maizena utblandat i lite vin. Tillsätt svarta vinbär.
  3. Smaka av med salt och peppar.

STOMP

  1. Stompa (grovkrossa) potatisen och jordärtskockan med en stomp eller träslev.
  2. Tillsätt smör, salt och peppar samt vispad grädde och hackad persilja.
  3. Servera till renkalvfilén och den smakrika såsen.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
1,5 timme varav 30 min förberedelse och 1 timme tillagning
Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 2 timmar
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond