Kryddstekt rådjursfilé med enbärsgräddsås och äppelchutney

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Rådjursfilé med enbärsgräddsås och kryddig äppelchutney. Såsen får sin goda smak av lök, palsternacka, vitt vin, Viltfond med kantarell och enbär.

I receptet för Kryddstekt rådjursfilé med enbärsgräddsås och äppelchutney rekommenderar vi Bong Touch of Taste Viltfond med kantarell för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Kryddstekt rådjursfilé med enbärsgräddsås och äppelchutney

Ingredienser

Ungefär 1 timme
4

portioner

Kött   
600 g rådjursfilé
  timjan, salt och peppar
  smör
Sås   
1 st bananschalottenlök
 st palsternacka
1 krm timjan, torkad
5 st enbär, krossade
0.5 dl vitt vin
2 msk Bong Touch of Taste Viltfond med kantarell
3 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk äppelcidervinäger
Äppelchutney   
500 g äpplen
0.5 dl råsocker
1 st rödlök, finhackad
1 st vitlöksklyfta, skivad
0.5 st chili, röd finhackad
15 st aprikoser, torkade strimlade
1.5 msk ingefära, riven
1 st kanelstång
2 msk ättika
  salt och peppar
  

Så här gör du

KÖTT

  1. Sätt ugnen på 100°C. Putsa rådjursfilén och krydda, bryn i panna.
  2. Stek sedan i 100º i varm ugn till en innetemperatur på 58º (medium).

SÅS

  1. Skala schalottenlök och palsternacka, skär sedan i bitar och fräs med timjan och enbär.
  2. I en kastrull, tillsätt vitt vin. Slå på vatten och viltfond och vispgrädde, koka ihop.
  3. Sila och smaka av med salt, peppar och äppelcidervinäger.

ÄPPELCHUTNEY

  1. Skala och skär äpplen i bitar och koka till mos med råsocker.
  2. Tillsätt rödlök, vitlök, chili, aprikoser, ingefära samt kanelstång.
  3. Avsluta med ättika och koka tills löken blir mjuk. Låt svalna.
  4. Smaka av med salt och peppar.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter5
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond