Snabbmarinerad lax med wasabimaräng

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Italiensk maräng till skaldjur? Lax marinerad i soja, Grönsaksfond och lime med en wasabimaräng och färska örter blir en spännande förrätt.

I receptet för Snabbmarinerad lax med wasabimaräng rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Snabbmarinerad lax med wasabimaräng

Ingredienser

Runt 40 minuter
4

portioner

Wasabimaräng   
65 g äggvita
50 g vatten
90 g strösocker
30 g lime, saften av
 tsk wasabi (du bestämmer själv hur stark du vill ha din sås)
1 tsk flingsalt
Snabbmarinerad lax   
300 g lax, filé av ex salma eller fröja
4 tsk soja, Mrs Cheng's Japanese soy
1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
1 msk lime, saften av
1 dl salladslök, i fina strimlor
  örter, färska efter smak
  salt och peppar
  

Så här gör du

Maräng

OBS! Du behöver en livsmedelsbrännare för att bränna av marängen!

  1. Dela på äggen och skilj äggvitan från gulan. Det är viktigt att äggvitan är helt ren från gula och att alla redskap är riktigt rena.
  2. Börja vispa några minuter på låg hastighet. Öka därefter hastigheten till mellanfart. Äggvitorna ska bli riktigt styva.
  3. Koka under tiden sockerlag.

Sockerlag

  1. Häll socker och vatten i en kastrull, koka lagen tills den blir 120 grader. Använd termometer!
  2. Tillsätt lime, rör om och koka tills lagen blir 121 grader.

Maräng forts.

  1. Öka hastigheten till högsta fart och häll i sockerlagen i en tunn stråle. Vispa på hög fart ca 1 minut och fortsätt sedan vispa marängen på lägsta hastighet tills den blir kall.
  2. Smaksätt marängen med wasabi och salt.

Lax

  1. Skär laxen i tunna skivor och lägg på ett fat.
  2. Vispa ihop soja, fond och lime.
  3. Häll marinaden över laxen och blanda försiktigt. Marinera laxskivorna i 10 minuter och lägg sedan upp dem på tallrikar tillsammans med lök och örter.
  4. Stryk ut lite wasabimaräng vid sidan.
  5. Bränn av marängen med en livsmedelsbrännare så att den får en fin gullenbrun färg.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Ungefär 1 timme 15 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Ca 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond