Chunky Chicken Chili – kycklinggryta

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Superb kycklinggryta med sambal oelek, spiskummin, oregano och Kycklingfond. Servera med härligt gult ris med kryddor.

I receptet för Chunky Chicken Chili – kycklinggryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond då denna ger en djup och mustig smak med rostade undertoner.

Chunky Chicken Chili - kycklinggryta

Ingredienser

Ungefär 50 minuter
4

portioner

600 g kycklinglårfilé
2 msk olja
2 st gula lökar, hackade
4 st vitlöksklyftor, hackade
2 tsk sambal oelek
1 msk spiskummin, malen
1 msk oregano, torkad
6 dl krossade tomater
1 förp vita bönor, kokta
1.5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond
Till servering   
  sallad
  ris kokt med kryddor och gurkmeja

Så här gör du

  1. Strimla kycklingköttet och stek det några minuter i oljan tillsammans med lök och vitlök.
  2. Rör i sambal oelek och kryddor.
  3. Slå i tomat och fond.
  4. Låt grytan koka sakta i ca 40 minuter tills såsen har fått fin konsistens och kycklingen är mör.
  5. Smaka av med fond och kryddor, servera tillsammans med sallad och ris.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond