Dessert

Citron- och chokladkaka med citroncrème och hallon

I receptet för Citron- och chokladkaka med citroncrème och hallon behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg:
  • Personer: 4

    20 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 st ägg
    • 1 dl socker
    • 75 g smör
    • 1 tsk citronskal, finrivet
    • 1 msk citron, pressad
    • 1 dl vetemjöl
    • 0,5 dl vit chocklad, hackad
    • muffinsformar, gärna en muffinsplåt
    • smör och mannagryn till smörjning
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 msk lemoncurd
    • 1 ask hallon

    Så här gör du

    1. Vispa ägg och socker fluffigt.
    2. Smält smöret, rör i citron och skal.
    3. Rör ner det i äggblandningen och vänd i mjöl och choklad.
    4. Smörj kakformarna och fodra med mannagryn.
    5. Slå smeten i formarna och baka i ugn, 200° i ca 8-10 minuter.
    6. Vispa grädden, när den börjar bli fast så vispa i curden.
    7. Fortsätt vispa tills den fått fin konsistens.
    8. Servera den nybakta kakan med citron crème och hallon.

    Produkter