Hallon- och citrondessert

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Hemmagjord glass med härligt friska smaker av hallon, citron och honung. Så fräscht och så gott!

I receptet för Hallon- och citrondessert behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Hallon- och citrondessert

Ingredienser

Under 20 minuter
8

portioner

Till glassen:   
250 g hallon, färska
1 st citron
2 tsk akaciahonung
1 burk kondenserad mjölk
2.5 dl vispgrädde
Till desserten:   
  färska hallon
  maränger
  hallonsås
  örter och pulver, t ex guld
  
  

Så här gör du

  1. Skölj och rensa hallonen, låt dem rinna av ordentligt.
  2. Skala citronen och ta bort allt vitt och kärnorna.
  3. Lägg hallon och citronköttet i en mixer tillsammans med honungen och kör till en slät smet.
  4. Tillsätt kondenserad mjölk och mixa ytterligare en minut.
  5. Häll upp massan i en bunke och ställ in den några timmar i kylen, gärna över natten.
  6. Vispa grädden lätt (inte helt fast) och vispa sedan samman den med bärsmeten.
  7. Ställ bunken i frysen, ta ut den varje halvtimme och vispa kraftigt i smeten.
  8. Upprepa proceduren tills glassen fått mjukglasskonsistens. Lägg då glassen i en iskall burk och ställ in den i frysen.
  9. Lägg upp alla goda saker på kalla tallrikar, skeda fina ägg av glassen och servera direkt.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
20 min
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 min
Betyg (0)
0.0/5
25 min förberedelse + 45 min i ugnen
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 3 timmar 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond