En grönare jul

Vegetarisk frestelse

I receptet för Vegetarisk frestelse rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond, Grönsaksfond alt. Brynt Schalottenlökfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 6

    60 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 st gul lök, skivad
    • 3 msk smör eller rapsolja
    • 500 g potatis, strimlad
    • 2 dl mjölk eller vegansk mjölk
    • 2 dl grädde eller vegansk grädde
    • 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond, Grönsaksfond eller Brynt Schalottenlökfond
    • 2 dl oliver, gröna, skivade
    • 0,5 dl kapris
    • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
    • 4 msk ströbröd

    Så här gör du

    1. Stek löken mjuk i matfettet.
    2. Varva potatis, lök, oliver, tomat och kapris i en ugnsfast form.
    3. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Se till så att översta lagret är potatis.
    5. Slå på mjölk och grädde, strö över ströbröd.
    6. Baka i ugn, 180 grader i ca 45 minuter tills potatisen är genommjuk.

    Produkter