Fisk & skaldjur, Soppa

Fisksoppa med fänkål

I receptet för Fisksoppamed fänkål rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    25 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g fiskfilé, ljus/vit, t ex torsk
    • 1 stånd fänkål
    • 1 st gul lök
    • 3 st vitlöksklyftor
    • 2 st morötter
    • 2 msk rapsolja
    • 3 dl vitt vin, torrt
    • 7 dl mjölk
    • 3 dl grädde
    • 2 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • 0,5 krm cayennepeppar
    • 300 g potatis, skivad, kokt
    • 1 knippe dill
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Skala och skär löken i klyftor.
    2. Skala och skiva vitlöken i tunna skivor.
    3. Skala och skär morötterna i fina bitar.
    4. Ansa och skär bort roten på fänkålen och skär den i fina bitar.
    5. Fräs grönsakerna i oljan i en gryta i ett par minuter.
    6. Slå i vinet och låt det koka tills hälften återstår.
    7. Slå i mjölk och fond, låt det koka sakta i ca 7-10 minuter tills grönsakerna är mjuka.
    8. Skär fisken i bitar och lägg den i grytan tillsammans med grädden och låt det koka i 1 minut, rör i potatis och smaka av med fond, salt och peppar.
    9. Toppa med dill.

    Produkter