Fisk & skaldjur

Hummer-risotto med friterad kronärtskocka och löjrom

I receptet för Hummer-risotto med friterad kronärtskocka och löjrom rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    40 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 5 dl vatten
    • 1 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
    • 3 msk rapsolja
    • 1 dl schalottenlök, finhackad
    • 1,5 dl risottoris
    • 2 dl vitt vin
    • 1 dl parmesanost, finriven
    • salt och peppar
    • Friterade kronärtskockor
    • 4 st kronärtskockor, hela, inlagda
    • 1 dl vetemjöl
    • 2 st ägg
    • 2 dl panko, japanskt skorpmjöl

    Så här gör du

    1. Koka upp vattnet tillsammans med fonden, håll den varm.
    2. Fräs löken i oljan på försiktig värme i några minuter.
    3. Rör i riset och fräs ytterligare några minuter.
    4. Slå i vinet och låt det koka in i riset.
    5. Späd med buljongen, lite i taget.
    6. Rör om ofta och låt det koka tills riset är genomkokt.
    7. Rör i parmesanost och smaka av med salt, peppar och fond.
    8. Friterade kronärtskockor
    9. Dela skockorna på längden.
    10. Dubbel panera den – vänd i mjöl, ägg och skorpmjöl.
    11. Fritera skockorna i het olja tills de blivit bruna och krispiga.
    12. Skeda upp risotton i varma tallrikar.
    13. Toppa med salladsblad, skockor och fiskrom.

    Produkter