Fisk & skaldjur

Indisk lax med belugalinser och citron crème

I receptet för Indisk lax med belugalinser och citron crème rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    2h marinering + 35 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 dl yoghurt, naturell
    • 1 msk tandooripasta
    • 2 msk mango chutney
    • 1 tsk citron, pressad
    • 600 g laxfilé
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk citron, pressad
    • 1 msk mango chutney
    • salt och peppar
    • 3 dl belugalinser
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • Till servering
    • salladsgrönsaker

    Så här gör du

    1. Vispa samman yoghurt, tandoori, chutney och citron.
    2. Skär laxen i 8 bitar.
    3. Lägg lax och yoghurtmarinad i en bunke och låt det marinera 2 timmar i kylen.
    4. Vispa samman crème fraiche, citron och chutney, smaka av med salt och peppar.
    5. Skölj linserna och lägg dem i en kastrull tillsammans med fond och vatten.
    6. Låt dem koka sakta i 20 minuter, låt dem sedan rinna av.
    7. Lägg laxen på ugnsgaller och stek dem i het ugn, 20 minuter på 200 grader.
    8. Servera laxen tillsammans med linser, sås och grönsaker.

     

    Produkter