Fisk & skaldjur

Indisk lax med belugalinser och citron crĂšme

I receptet för Indisk lax med belugalinser och citron crÚme rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken pÄ dina utvalda rÄvaror. Bong Touch of Taste fonder Àr ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstÀrker smakupplevelsen. VÄra fonder ger en bra mustighet i dina sÄser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestÀmt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla vÄra fonder har en hög andel huvudrÄvara och Àr fria frÄn tillsatta smakförstÀrkare. Med fonder frÄn Bong Touch of Taste lyfter du smaken pÄ maten och du kan kÀnna dig sÀker pÄ att mÄltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det Àr bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    2h marinering + 35 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 dl yoghurt, naturell
    • 1 msk tandooripasta
    • 2 msk mango chutney
    • 1 tsk citron, pressad
    • 600 g laxfilĂ©
    • 2 dl crĂšme fraiche
    • 1 msk citron, pressad
    • 1 msk mango chutney
    • salt och peppar
    • 3 dl belugalinser
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • Till servering
    • salladsgrönsaker

    SÄ hÀr gör du

    1. Vispa samman yoghurt, tandoori, chutney och citron.
    2. SkÀr laxen i 8 bitar.
    3. LÀgg lax och yoghurtmarinad i en bunke och lÄt det marinera 2 timmar i kylen.
    4. Vispa samman crĂšme fraiche, citron och chutney, smaka av med salt och peppar.
    5. Skölj linserna och lÀgg dem i en kastrull tillsammans med fond och vatten.
    6. LÄt dem koka sakta i 20 minuter, lÄt dem sedan rinna av.
    7. LÀgg laxen pÄ ugnsgaller och stek dem i het ugn, 20 minuter pÄ 200 grader.
    8. Servera laxen tillsammans med linser, sÄs och grönsaker.

     

    Produkter