Koreansk fläskkarré med marinerade böngroddar

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Fläskkarré i god asiatisk buljong med smak av risvin, grönsaker, vitlök, ingefära, Kycklingfond och soja. Serveras med marinerade böngroddar och ris.

I receptet för Koreansk fläskkarré med marinerade böngroddar rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Koreansk fläskkarré med marinerade böngroddar

Ingredienser

Ca 1 timme 10 minuter
4

portioner

450 g fläskkarré, tunt skivad
  matolja att steka köttet i
Marinerade böngroddar   
200 g böngroddar, färska
2 krm sesamolja
1 dl soja, Kikkoman
1 tsk sesamfrö, vita skalade och rostade
1 krm svartpeppar
1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
  salta efter smak
Buljong   
1.5 dl soja, Mrs Cheng's Japanese Soy
1.5 msk risvinäger
2.5 msk strösocker
2 dl vatten
1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
0.25 st morot, fint tärnad
0.5 st purjolök, i fina strimlor

Så här gör du

Marinad till böngroddar

  1. Blanda sesamolja, soja, rostade sesamfrö, svartpeppar, kycklingfond och salt. Ställ åt sidan.
  2. Koka upp en liter lättsaltat vatten och lägg i de färska böngroddarna i ca 30 sekunder. Spola dem direkt i kallt vatten och blanda sedan ner dem i marinaden. Blanda väl och ställ åt sidan.

Buljong och kött

  1. Skala ingefära och vitlök och mixa tillsammans med ½ dl vatten till en slät puré.
  2. Skär grönsaker och äpple i centimeterstora bitar.
  3. Blanda resterande ingredienser till buljongen i en kastrull och låt det sjuda tillsammans med grönsakerna och äpplet i ca 30 minuter.
  4. Blanda maizena med 1 tsk vatten och red av buljongen för att få en simmigare konsistens. Tillsätt purén av ingefära och vitlök. Sila sedan buljongen.
  5. Bryn fläskkarrén hastigt på båda sidorna på medelhög värme.
  6. Lägg köttet i en kastrull och slå på buljongen. Ge den ett hastigt uppkok innan servering.

Servera tillsamman med ris och marinerade böngroddar samt fint strimlade sockerärtor.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond