Fläskkött

Koreansk fläskkarré med marinerade böngroddar

I receptet för Koreansk fläskkarré med marinerade böngroddar rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    70 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 450 g fläskkarré, tunt skivad
    • matolja att steka köttet i
    • Marinerade böngroddar
    • 200 g böngroddar, färska
    • 2 krm sesamolja
    • 1 dl soja, Kikkoman
    • 1 tsk sesamfrö, vita skalade och rostade
    • 1 krm svartpeppar
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • salta efter smak
    • Buljong
    • 1.5 dl soja, Mrs Cheng's Japanese Soy
    • 1.5 msk risvinäger
    • 2.5 msk strösocker
    • 2 dl vatten
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 0.25 st morot, fint tärnad
    • 0.5 st purjolök, i fina strimlor
    • 0.25 st paprika, grön
    • 0.5 st äpple, grönt fint tärnat
    • 1 st vitlöksklyfta, riven
    • 100 g ingefära, färsk ca 4 cm
    • 0.5 dl vatten, till mixning av ingefära och vitlök
    • Redning
    • 1 tsk maizena
    • 1 tsk vatten
    • Till servering
    • 200 g sockerärtor, fint strimlade
    • 4 portioner ris, kokt enligt anvisning på förp.

    Så här gör du

    Marinad till böngroddar

    1. Blanda sesamolja, soja, rostade sesamfrö, svartpeppar, kycklingfond och salt. Ställ åt sidan.
    2. Koka upp en liter lättsaltat vatten och lägg i de färska böngroddarna i ca 30 sekunder. Spola dem direkt i kallt vatten och blanda sedan ner dem i marinaden. Blanda väl och ställ åt sidan.

    Buljong och kött

    1. Skala ingefära och vitlök och mixa tillsammans med ½ dl vatten till en slät puré.
    2. Skär grönsaker och äpple i centimeterstora bitar.
    3. Blanda resterande ingredienser till buljongen i en kastrull och låt det sjuda tillsammans med grönsakerna och äpplet i ca 30 minuter.
    4. Blanda maizena med 1 tsk vatten och red av buljongen för att få en simmigare konsistens. Tillsätt purén av ingefära och vitlök. Sila sedan buljongen.
    5. Bryn fläskkarrén hastigt på båda sidorna på medelhög värme.
    6. Lägg köttet i en kastrull och slå på buljongen. Ge den ett hastigt uppkok innan servering.

    Servera tillsamman med ris och marinerade böngroddar samt fint strimlade sockerärtor.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91