Köttbullar

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Läckra köttbullar, pannbiff och köttfärslimpa, helt utan lökbitar. Byt lök mot Brynt Schalottenlökfond och njut av härligt karamelliserad löksmak.

I receptet för Köttbullar rekommenderar vi Bong Touch of Taste brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Köttbullar

Ingredienser

Under 30 minuter
4

portioner

500 g blandfärs
0.25 dl Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
1 st ägg
1 dl ströbröd
0.5 dl mjölk, 3%
0.5 dl vispgrädde
0.5 dl vatten
  
  

Så här gör du

  1. Lägg färsen i väl tilltagen skål
  2. Tillsätt ägg och schalottenlökfond.
  3. Blanda ströbröd, mjölk och grädde. Rör ordentligt så att det inte bildas klumpar.
  4. Tillsätt ströbrödsblandningen i färsen och blanda så att den blir homogen.
  5. Tillsätt vatten i omgångar, avsluta med att tillsätta svartpeppar från kvarnen.
  6. Gör ett stekprov för att säkra smaken. Tillsätt eventuellt mer schalottenlökfond eller svarteppar
  7. Rulla köttbullarna i lagom storlek.
  8. Stek i smör.
  9. Smaklig måltid!
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond