Fläskkött, Gryta

Långstekt fläskkarré (American pulled pork)

I receptet för Långstekt fläskkarré (American pulled pork) rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    260 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • Fläskkarré
    • 800 g fläskkarré, i bit
    • 1 st lök, gul
    • 1 st vitlöksklyftor
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 2 msk chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1.5 tsk sambal oelek (prova dig fram så att det inte blir för starkt)
    • 1 tsk sirap
    • 1 msk koriander, färsk
    • 1 tsk ingefära, malen
    • vatten

    Så här gör du

    1. Skala och finhacka lök och vitlök.
    2. Blanda fond, chilisås, tomatpuré, sambal oelek, sirap, koriander och ingefära till en sås.
    3. Täck botten på en gryta/ugnsfast form med vatten, ca 1 cm
    4. Lägg i köttet och bred på såsen.
    5. Stek i 125 grader under lock i ca 2 timmar.
    6. Vänd köttet och stek ytterligare 1,5-2 timmar tills köttet kan dras isär med en gaffel.
    7. Blanda köttet med såsen och smaksätt med mer fond, koriander, ingefära, sirap och sambal oelek.

    Till servering

    Servera med rostade klyftpotatis, ugnsbakade tomater och surdegsbaguette.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91