Fläskytterfilé i ugn med cidersås och krispiga potatisar

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En supergod bjudrätt som älskas av både familj och gäster. Till fläskytterfilén serveras en gräddig och smakrik cidersås som verkligen är pricken över i:et i den här rätten.

I receptet för Fläskytterfilé i ugn med cidersås och krispiga potatisar rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Recept och bild är framtaget i samarbete med Köket.se!

Fläskytterfilé i ugn med cidersås och krispig potatis

Ingredienser

Ca 45 minuter
4

portioner

800 g fläskytterfilé
  Smör att steka i
2 st schalottenlökar, hackade
2 st vitlöksklyftor, hackade
2 dl äppelcidervinäger
1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
3 dl grädde
  Salt och svartpeppar
  Äppelcidervinäger
  Färsk timjan
Krispig potatis   
900 g färskpotatis eller alt fast potatis
  Olivolja
  Flingsalt
  Färsk persilja

Så här gör du

Potatisen

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela potatisen i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och flingsalt.
  3. Rosta potatisen i ugnen i ca 30 minuter, eller tills den är klar och har fått fin färg och en krispig yta. Rör om efter halva tiden.
  4. Strö över hackad persilja och rör om, smaka av med eventuellt mer flingsalt.

Fläskytterfilé

  1. Under tiden som potatisen är i ugnen, putsa ytterfilén.
  2. Värm upp en stekpanna till hög värme och lägg i smör. Lägg i fläskytterfilén och stek tills den fått fin yta runt om hela.
  3. Lägg över i en ugnsform och tillaga i ugnen till 65-70 grader. Ta ut och låt vila innan du skär upp i skivor.

Cidersås

  1. Stek upp hackad schalottenlök och vitlök i samma stekpanna där du har stekt fläskytterfilén. Tillsätt äppelcidern och reducera till ungefär hälften.
  2. Häll i kalvfond, grädde och lägg i 2 timjankvistar. Låt koka ihop och smaka av med salt, svartpeppar och äppelcidervinäger.
  3. Servera fläskytterfilén tillsammans med potatisen och den gräddiga såsen. Mums!
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (3)
2.7/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond