Grillad hel fisk med örter och citron

Betygsatt 0 av 5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Inget säger sommar och semester som helgrillad fisk! Fisken fylls med färska örter och gnuggas i smakrika kryddor innan den grillas hel över glöd.

I receptet för Grillad hel fisk med örter och citron rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Grillad hel fisk

Ingredienser

Ca1 timme
4

portioner

1 st Hel urtagen fisk, t ex seabream (guldsparid), forell eller annan rund fisk
4 msk olivolja
2 msk citron, pressad
1 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna Eko
  Torkad chili (chiliflakes)
  Salt och svartpeppar
  Blandade färska örter som dill, persilja och exv timjan
1 st citron, skivor
  Grillspett av större modell och steksnöre
  

Så här gör du

  1. Vispa samman citron och olja.
  2. Gnugga in fisken med olja- och citronblandningen och smaksätt med chiliflakes, salt och svartpeppar.
  3. Fyll buken med örter och citronskivor.
  4. Trä upp fisken på spett, bind upp den med steksnöre och låt den vila en stund innan den grillas.
  5. Grilla över glöd tills fisken är genomgrillad och fått fin färg. Det tar ca 20-25 minuter.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
Betygsatt 0 av 5
Ca 5 min
Betyg (0)
Betygsatt 0 av 5
Mindre än 15 minuter
Betyg (0)
Betygsatt 0 av 5
Under 20 minuter
Betyg (0)
Betygsatt 0 av 5
Ca 25 minuter
Betyg (0)
Betygsatt 0 av 5
Ca 60 minuter
Betyg (0)
Betygsatt 0 av 5
Ca 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond