Grillad högrev

4.0/5
Betyg: 4.0 av 5
(1 röster)
Rosagrillad högrev med smak av rött vin, tomat, vitlök, timjan, lagerblad och oxfond med rödvin. 55 graders innertemperatur gör köttet perfekt!

I receptet för Grillad högrev rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Grillad högrev

Ingredienser

Runt 5 timmar
4

portioner

700 g högrev
2 dl rött vin
2 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
1 msk tomatpuré
2 msk rapsolja
1 st vitlöksklyfta, riven
2 msk timjan, färsk grovhackad
1 st lagerblad
  svartpeppar, grovmald

Så här gör du

  1. Vispa ihop alla ingredienser till marinaden. Spara ev ett par matskedar till pensling vid grillen.
  2. Lägg köttet i marinaden och låt det marinera i minst 4 timmar.
  3. Ta fram köttet i rumstemperatur i god tid och värm under tiden ugnen till 120 grader.
  4. Sätt en termometer i tjockaste delen på köttet och ställ in köttet i ugnen.
  5. Starta grillen.
  6. Ta ut köttet när termometern visar 55 grader (det tar ca 45 min). Låt det vila UTAN folie ca 10 minuter.
  7. Grilla köttet över glöden så att det får en fin grillyta, pensla gärna med marinad.
  8. Salta och peppra
  9. Skär köttet i skivor och servera med grillad färskpotatis, bourguignonsås och dressad sallad.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond