Grön mat, Soppa

Broccolisoppa med kokosmjölk och tofu

I receptet för Broccolisoppa med kokosmjölk och tofu rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    20 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 500 g broccoli
    • 1 st gul lök
    • 1 st vitlöksklyfta
    • 1-3 tsk sambal oelek eller röd chilipaste
    • 5 msk rapsolja
    • 5 dl vatten
    • 4 dl kokosmjölk
    • 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
    • 100 g spenat
    • 100 g pressad citron
    • 100 g tofu
    • färska örter
    • salt

    Så här gör du

    1. Skala och hacka lök och vitlök, skär broccolin i 2 cm stora bitar.
    2. Fräs grönsakerna i 2 msk olja några minuter, tillsätt sedan 5 dl vatten samt kokosmjölk och fond.
    3. Låt det koka sakta i ca 10 minuter tills broccolin är mjuk.
    4. Tillsätt spenat och sambal/chili.
    5. Mixa soppan helt slät, slå tillbaka den i kastrullen och smaka av med fond, sambal/chili, salt och citron.
    6. Skär tofun i små tärningar, låt dem rinna av ordentligt och stek dem sedan krispiga i resterande olja.
    7. Servera soppan i skålar, strö på tofun och toppa med örter.

     

    Produkter