Brysselkål med kantareller, rödvinssås och puré

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Sugen på vegetariskt till nyårsmiddagen? Vi har ett supergott recept på brysselkål med kantareller och rödvinssås. Servera med en puré på vita rotfrukter för en komplett nyårsmiddag!

I receptet för Brysselkål med kantareller, rödvinssås och puré rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Brysselkål, kantareller, rödvinssås och puré

Ingredienser

Under 30 minuter
4

portioner

600 g brysselkål, ansad
200 g kantareller
1 msk smör
1 dl schalottenlök, finhackad
1 msk balsamvinäger
1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
2 dl rött vin
2 msk vinbärsgelé
2 st schalottenlökar, skivade
Palsternack- och persiljerotspuré   
250 g palsternackor, skalade
250 g persiljerötter, skalade
1 dl crème fraiche
2 msk smör
0.95 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt vanlig Grönsaksfond
  salt och peppar

Så här gör du

  1. Lägg brysselkålen i en kastrull, slå på kallt vatten, smaksätt med salt och låt det koka upp och sjuda några minuter.
  2. Slå bort vattnet och låt kålen svalna.
  3. Dela kålen på mitten och dela svampen.
  4. Hetta upp en stekpanna, lägg i smör och stek kål och svamp tills det är gyllenbrunt, lägg dem sedan åt sidan.
  5. Lägg löken i stekpannan och låt den bryna några minuter.
  6. Slå i vinäger, vin, fond och låt det koka upp och sjuda några minuter.
  7. Tillsätt gelé och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera grönsakerna och skyn tillsammans med puréerna.

Palsternacks- och persiljerotspuré

  1. Skala och skär rotfrukterna i bitar.
  2. Koka dem mjuka i saltat vatten.
  3. Häll av vattnet och mixa med stavmixer till en slät puré med fond, crème fraiche och smör.
  4. Smaka av med salt och peppar.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond